Γιατί ο σκύλος μου λατρεύει τα Χριστούγεννα

Γιατί ο σκύλος μου λατρεύει τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να βρισκόμαστε με την οικογένεια μας με τους φίλους μας και όσους αγαπάμε. Αναπόσπαστο κομμάτι φυσικά σε αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα είναι και οι μικροί μας γούνινοι φίλοι.

Οι σκύλοι αγαπούν να είναι στο επίκεντρο κάθε οικογένειας και αυτό περιλαμβάνει κάθε οικογενειακή συγκέντρωση και γιορτή. Αν δεν είναι ο ντροπαλός τύπος ή ο τύπος που του αρέσει να αποσύρεται και να μένει μόνος του, τότε θα απολαύσει το χάος των Χριστουγέννων και θα αγαπήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις όσο κι εμείς. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό!

#1. Περισσότεροι επισκέπτες σημαίνει περισσότερη προσοχή. Ναι, όλοι αυτοί οι επισκέπτες και οι συγγενείς, σημαίνουν ότι ο σκύλος σας παίρνει περισσότερα χάδια και φιλιά από το συνηθισμένο και δεν τον ενδιαφέρει αν κάποια από αυτά του αφήνουν και λίγο εορταστικό κραγιόν στην γούνα του.

#2. Περισσότερο φαγητό από ότι τον υπόλοιπο χρόνο, ισοδυναμεί με περισσότερες ευκαιρίες για σνακ. Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο για το τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας.

#3.Τύλιγμα δώρων! Θα χαρούν να τους δώσετε να παίξουν με τους χαρτονένιους κυλίνδρους όταν τελειώσει το χαρτί περιτυλίγματος.

#4. Ξετύλιγμα δώρων! Μπορεί να βοηθήσει εάν ξέρει την εντολή φέρε στο να φέρνει τα δώρα.

#5. Δώρα πολλά δώρα και για εκείνον, καινούριο μπαλάκι καινούριο frisbie, λιχουδιές και ότι άλλο ζήτησε από τον Αϊ Βασίλη γιατί ήταν καλό αγόρι/κορίτσι όλον τον υπόλοιπο χρόνο.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου λατρεύει τα Χριστούγεννα

#6. Όλοι αυτοί οι περίπατοι για να δείτε τα στολισμένα σπίτια της γειτονιάς και οι επισκέψεις σε dog friendly φίλους, σίγουρα συμπεριλαμβάνουν και τον μικρό σας φίλο.

#7. Και το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο, γιατί όταν θέλετε να πάρετε λίγο αέρα και λίγο χρόνο μακριά από εκείνη την ενοχλητική ξαδέρφη ποια καλύτερη δικαιολογία από το «πρέπει να βγάλω τον σκύλο έξω».

#8. Χριστουγεννιάτικη αμφίεση και για τον μικρό σας φίλο. Αφήνει στην άκρη το σκισμένο μπλουζάκι και φορά το χουχουλιάρικο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ με τον ρούντολφ.

#9. Διακοσμήσεις! Πολλά αστεία στολίδια και μπάλες που περιστρέφονται γύρω στο πάτωμα σημαίνουν αρκετή καταδίωξη. Διαβάστε εδώ το άρθρο «Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο».

#10. Περνάει χρόνο μαζί σας! Εποχιακές διακοπές σημαίνει χρόνο εκτός εργασίας για εσάς και περισσότερο χρόνο μαζί σας για εκείνον. Εξάλλου all he/she really wants for Christmas is you.

Ενώ o σκύλος μας μπορεί να απολαμβάνει την επιπλέον φροντίδα και την Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή παρακαλούμε να θυμάστε ότι τα Χριστούγεννα κρύβουν και κάποιους κινδύνους για εκείνον. Διαβάστε το σχετικό άρθρο «Σκύλος και Χριστούγεννα πως να τον προστατέψω» και απολαύστε με ασφάλεια τα Χριστούγεννα με όσους αγαπάτε γούνινους ή μη.

Επιμέλεια άρθρου: Woofland